22/12/17

EL VOLCÀ DE MONTSACOPA

Parlar d'Olot és fer-ho dels seus volcans, que ens recorden el passat geològicament actiu que tingué la zona de la Garrotxa.

Un dels més curiosos i fàcils de visitar, és el de Montsacopa, pràcticament integrat dintre de la vila, però alhora sense res a envejar a qualsevol paisatge natural. Situat a darrera del cementiri, Montsacopa és un excursió ideal per realizar si no es vol caminar gaire. L'ascens es fa per un camí de terra que deixa a la dreta el cementiri i a l'esquerra les últimes cases del municipi. El camí és curt però costerut, i poc apte per fer en època estival, ja que el sol hi cau de ple i no hi ha vegetació adecuada per poder-se protegir. Durant aquesta època de l'any, serà millor deixar l'ascensió pel capvespre.

Després d'uns pocs minuts d'ascensió, arribem al cràter, amb un perímetre elevat on s'ubica l'ermita de Sant Francesc. Seguint el seu perímetre arribem al costat oposat i ens hem d'aturar per pujar a la torre. Des d'aquí s'obtè una panoràmica excel.lent del Pirineu  i d'altres volcans propers.

Des del costat de la torre, podem accedir al cràter, que ens ofereix un gran prat per poder descansar.